Fascinerend Cambodja – 19 dagen

Fascinerend Cambodja – 19 dagen

Deze rondreis begint in Phnom Penh, waar u een indrukwekkende stadstour zult maken. U wordt naar de mooiste en interessantste bezienswaardigheden van Phnom Penh gebracht. Zo brengt u onder andere een bezoek aan het Koninklijke Paleis en de belangrijkste tempel van Phnom Penh, namelijk de op een heuvel gelegen Wat Phnom. Ook bezoekt u het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields. Hier wordt u geconfronteerd met de gevolgen van het schrikbewind van de Rode Khmer van Pol Pot. Bij terugkomst in de stad bezoekt u de drukke en gezellige Rusian Market.

Van Phnom Penh vertrekt u per busreis van naar Battambang. Onderweg kunt u het landelijke leven van het arme Cambodja aanschouwen en rijden we langs rijstvelden en kleine dorpjes. 
Bij aankomst in Battambang wordt u naar uw accommodatie gebracht dat prachtig tussen de rijstvelden ligt.
In Battambang maakt u een rit met een bamboetrein en bezoekt ukleine werkplaatsen waar u kennismaakt met de lokale bevolking en ervaart hoe lokale producten zoals vispasta, kleefrijst, rijstwijn, rijstpapier, noedels en aardewerk potten gemaakt worden.

Dan staat er een mooie tocht per boot vanaf Battambang naar Siem Reap staat u vandaag te wachten. Na ontbeten te hebben wordt u naar de boot gebracht en vaart u over het Tongle Sap Meer, het grootste binnenmeer ter wereld. Ruim 70% van de bevolking leeft rond dit gigantische meer dat in het regenseizoen in oppervlakte verdubbelt! Een uniek ecosysteem. Na ongeveer 4 uur komt u aan op de plaats van bestemming.

Siem Reap staat bekend vanwege één van de 7 wereld wonderen, namelijk Angkor Wat, het grootste tempelcomplex ter wereld.

De vele tempels en ruines dateren uit de 09 – 13 eeuw na Christus en Angkor was ooit de grootste stad ter wereld ! Op het programma staan een bezoek aan Angkor Thom, The South Gate, Bayon, The Royal Palace, The Elephant Terrace, The Terrace of Leper King, Prasat Suor Prat en natuurlijk de belangrijkste tempel de Angkor Wat.

Na Siem Reap reist u naar de bijzondere Preah Vihear tempel die op de top van het Damrek gebergte ligt. De volgende ochtend wordt u gewekt en met een pick-up naar de top van de heuvel gebracht. Bij helder weer beleeft u hier een schitterende zonsopkomst met een spectaculair uitzicht. Preah Vihear is de mooist gesitueerde tempel in Cambodja en ligt direct aan de Thaise grens.

In Kampong Thom verblijven jullie in een homestay waar jullie een goed beeld krijgen van de manier van leven van de Khmer-gemeenschap in dit gebied.

De Sambor Prei Kuk ligt schitterend midden in de dichte jungle van Kampong Thom. Onder begeleiding van uw gids verkent u het, gedeeltelijk met bomen overwoekerde, tempelcomplex. Daarna volgt een overnachting in Phnom Penh, alvorens u naar het badplaatsje Kep vertrekt.

In Kep kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Rabbit Island, de zoutvelden, Phnom Chhnouk (grot met Angkor-era tempel) en peper plantages.
Tevens kunt u hier heerlijk verse vis, krab of garnalen eten.

Na enkele dagen ontspannen in Kep zult u naar Phnom Penh worden gebracht waar u deze rondreis in Cambodja afsluit.

175176186

Dag 1  Amsterdam-Phnom Penh

Dag 2  Phnom Penh

Dag 3  Phnom Penh

Dag 4  Phnom Penh-Battambang

Dag 5  Battambang

Dag 6  Battambang

Dag 7  Battambang-Siem Reap

Dag 8  Siem Reap

Dag 9  Siem Reap

Dag 10 Siem Reap

Dag 11 Siem Reap-Preah Vihear

Dag 12 Preah Vihear-Kampong Thom

Dag 13 Kampong Thom-Phnom Penh

Dag 14 Phnom Penh-Kep

Dag 15 Kep

Dag 16 Kep

Dag 17 Kep-Phnom Penh

Dag 18 Phnom Penh-Amsterdam

Dag 19 Amsterdam

Prijs vanaf € 1499,- per persoon

(exclusief intercontinentale vlucht)

Wenst u een offerte met uitgebreide dag-tot-dag omschrijving van deze rondreis?
Vult u dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte Rondreis Cambodja

Kies een Rondreis

Wilt u langer op reis dan genoemde reisduur?
 Ja Nee Misschien

Indien langer, hoeveel dagen wilt u totaal op reis

Wat wilt u de overige dagen van uw reis doen ?

Wat zijn uw interesses voor de rest van de reis?
 Cultuur Natuur Avontuur (trekkings/snorkelen) Duiken Strand Culinair

Overig

Hoteltype

Budget indicatie per persoon

Voorkeur luchtvaartmaatschappij

Voorkeur voor stad aankomst/vertrek

Aantal volwassenen

Aantal kinderen

Datum

Gewenste datum van vertrek

Gewenste datum van terugkomst

Flexibiliteit in datum van vertrek

Flexibiliteit in datum van terugkomst

Persoonsgegevens

Aanhef
 Dhr. Mevr. Familie

Uw naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Aanvullende opmerkingen