Magisch India – 17 dagen

Delhi, Bikaner, Karni Mata, Mandawa, Jaipur, Ajmer, Pushkar, Ranthambhor NP,  Agra, Jhansi, Khajuraho, Nadha, Varanasi in 17 dagen.

In deze reis maakt u kennis met het magische India. We voeren u langs de mooiste highlights van het noorden van India waarbij u terug gaat in de tijd naar het sprookje van 1001 nacht, geniet van kastelen, de Taj Mahal en ervaar de bijzondere sfeer in het heilige Varanasi.

 

Uw reis begint in de miljoenenstad Delhi waar
u terecht komt in een kolkende mix van eeuwenoude tradities en de meest moderne invloeden, diverse bevolkingsgroepen, smaken en geuren.

In de stad bezoekt u Red Fort en Jama Masjid dat in het bruisende Old Delhi ligt. In dit ge-
deelte van de stad ervaart u India zoals het al eeuwenlang is. Smalle straatjes met een bonte stoet mensen waar het leven volledig op straat plaatsvindt. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan het graf van de belangrijkste vrijheidsstrijder van India niet. Mahatma Ghandi wordt gezien als de bevrijder van alle Indiërs.  Het presidentieel paleis en een bezoek aan de tombe van Humayun en de hoogste zandstenen minaret Qutub Minar.

Per trein reist u naar de woestijnstad Bikaner. Vanuit hier bezoekt u een van de meest macabere tempels ter wereld. In Karni Mata wonen duizenden ratten die als heilig worden  beschouwd en derhalve vereerd worden.

Vanuit Bikaner reizen we door naar Mandawa waar we een aantal van de ontelbare paleizen (haveli’s) bezoeken die uitblinken in schitterende architectuur, fijn houtsnijwerk en fresco’s.

Een bezoek aan de “roze” stad Jaipur laat een onvergetelijke indruk achter. Het ene paleis hier is nog mooier dan de andere. U zult versteld staan van de schoonheid van Hawa Mahal, Amber Fort,  en het stadspaleis.

Buiten de stad treffen we de moskee Arhai-din ka Jonpra Masjid dat als een van de mooiste middeleeuwse monumenten van India wordt gezien. Het meer bij Pushkar is een van de heiligste Hindoeïstische pelgrimsplaatsen van het land en hier staat de belangrijkste tempel die gewijd is aan de god Brahma.

Van alle parken en reservaten  in India biedt het Ranthambhore National Park de grootste kans dat u een tijger in het wild te zien krijgt. Naast tijgers ziet u hier vele vogelsoorten, antilopen, slangen, schildpadden en hyena’s.

Ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw, Mumtaz Mahal, bouwde Shah Jahan het meest verfijnde gebouw ter wereld. Woorden schieten tekort om de finesse, het ontwerp en  het vakmanschap te beschrijven. Het volledige complex is met marmer bekleed dat op haar beurt weer ingelegd is met edelstenen met een, tot op de millimeter nauwkeurige vakmanschap. Het complex is niet naar Mekka gericht dus geen moskee en louter gebouwd uit liefde (sverdriet) voor Mumtaz Mahal.

Vanuit het, ook al schitterende, Rode Fort heeft u een fantastisch uitzicht op de Taj Mahal. Binnen het fort bevinden zich diverse complexen die stuk voor stuk ook weer zeer uitbundig gedecoreerd zijn met marmer en edelstenen.

In Khajuraho liggen tempels die zijn gebouwd toen dit de hoofdstad was van het Chandellarijk. De rijk en zeer gedetailleerd gedecoreerde tempels zijn goed bewaard gebleven omdat ze eeuwenlang overwoekerd zijn geweest en bevatten afbeeldingen uit de Kamasutra.

In het dorp Nadha krijgt u een goed beeld van het dagelijkse leven van de Indiër. Geniet van de rust en het landelijke gebied waar het leven nog ongecompliceerd is.

Varanasi is een van de heiligste steden van India. Gelegen aan de oever van de Ganges is deze plaats een bedevaartsoord die duizenden bedevaartgangers trekt die zorgen voor een zeer bedrijvige en indrukwekkende drukte in de stad en aan de oevers van de rivier. In de rivier worden zowel de zonden gewassen als het as van overledenen uitgestrooid.

Vanaf een boot op de Ganges ziet u de zonsopkomst; met de drukte aan de oevers resulteert dit in een onvergetelijke ervaring.

Dag 1 Amsterdam-Delhi

Dag 2 Delhi

Dag 3 Delhi-Bikaner (nachttrein)In 

Dag 4 Bikaner-Karni Mata-Bikaner

Dag 5 Bikaner-Mandawa 

Dag 6 Mandawa-Jaipur

Dag 7 Jaipur

Dag 8 Jaipur-Ajmer-Pushkar-Jaipur

Dag 9 Jaipur-Ranthambhor NP

Dag 10 Ranthambhor NP-Agra

Dag 11 Agra-Jhansi-Khajuraho

Dag 12Khajuraho-Nadha

Dag 13 Nadha-Varanasi 

Dag 14 Varanasi

Dag 15 Varanasi-Delhi (per vliegtuig)

Dag 16 Delhi-Amsterdam

Dag 17 Amsterdam 

Content for the tab Hotels

Prijs vanaf € 975,- per persoon.

(exclusief intercontinentale vlucht)


Wenst u een offerte met uitgebreide dag-tot-dag omschrijving van deze rondreis?
Vult u dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte Rondreis India

Kies een Rondreis

Wilt u langer op reis dan genoemde reisduur?
 Ja Nee Misschien

Indien langer, hoeveel dagen wilt u totaal op reis

Wat wilt u de overige dagen van uw reis doen ?

Wat zijn uw interesses voor de rest van de reis?
 Cultuur Natuur Avontuur (trekkings/snorkelen) Duiken Strand Culinair

Overig

Hoteltype

Budget indicatie per persoon

Voorkeur luchtvaartmaatschappij

Voorkeur voor stad aankomst/vertrek

Aantal volwassenen

Aantal kinderen

Datum

Gewenste datum van vertrek

Gewenste datum van terugkomst

Flexibiliteit in datum van vertrek

Flexibiliteit in datum van terugkomst

Persoonsgegevens

Aanhef
 Dhr. Mevr. Familie

Uw naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Aanvullende opmerkingen