Zuid India – 12 dagen

Chennai, Kanchipuram, Mahabalipuram, Pondicherry, Chidambaram, Tanjore, Trichy, Madurai, Periyar, Backwaters, Cochin in 12 dagen.

Het zuiden van India zal u versteld doen staan van de traditionele manier van leven en van de spectaculaire Hindoeïstische tempels. De bouwstijl en uitbundige decoraties van deze wonderbaarlijke bouwwerken gaan ieder voorstellingsvermogen te boven.

 

U komt aan op het moderne vliegveld van Chennai dat zich, net als veel andere grote steden in India, zeer snel ontwikkeld en een enorme bevolkingsgroei kent. In de stad kunt u kennis maken met het drukke stadleven op de markt.

Het enorme brede strand is, met name, bij de lokale bevolking een populaire plaats om samen te komen. In Kanchipuram zijn 125 schitterende tempels te vinden voor de goden Shiva, Vihsnu em Brama. De zandstenen tempel Kailasanther Kovil is de meest bijzondere van de stad.  Langs de schitterende kust met rustige witte stranden rijden we u naar Mahabalipuram. Direct aan de kust ligt de Shore Tempel met zeer uitbundig beeldhouwwerk. In Mahabalipuram zijn de beste voorbeelden van Tamilkunst te zien waaronder een klein tempelcomplex met dierenafbeeldingen gehouwen uit volledig steen. Het grootste bas-reliëf ter wereld is ook hier te bewonderen.

De koloniale plaats Puducherry heeft een sfeer die zo verschilt van de andere steden in dit gebied. De Franse wijk heeft een, bijna, mediterrane sfeer en is zeer geliefd omdat het huis van de filosoof Sri Aurobindo Ashram hier staat en bezocht kan worden. Buiten de stad ligt het project Auronville Matrimandir van de filosoof.

Chidambaram ligt in de zeer vruchtbare delta van de Kaveri en is het hart van Tamil Nadu. Hier ligt de Natraj Tempel met opvallend mooie kleurrijke beelden van Shiva als de Kosmische Danser.  Onderweg naar Tanjore bezoekt u het buitenaards mooie paleis Thanjavur waar u kunt genieten van de collectie koperen beelden die als beste van heel India wordt beschouwd. In Tanjore zelf bezoekt u de zeer indrukwekkende tempel Brihadeswara.

Het tempelcomplex Sri Ranganathaswamy in Trichy is een stad op zich met een krioelende massa bedevaartgangers.

Door het steeds groener wordende landschap reist u door naar Madurai. Midden in de stad staat de Meenakshi tempel waar u ’s avonds getuige kunt zijn van een wel zeer bijzonder dagelijks ritueel. Iedere avond wordt het beeld van Shiva van de dag-tempel naar de nachttempel gedragen.

In het natuurgebied Periyar kunt u olifanten in het wild spotten die bij het meer.

Voor de liefhebbers van kruiden is het bergplaatsje Periyar een walhalla. Het koele klimaat hier is ideaal voor een enorm scala aan kruiden en specerijen.

Vanuit de koele bergen daalt u af naar de beroemde Backwaters van de provincie Kerala. Dit bijzondere gebied, waar het leven zich grotendeels op, en direct aan, het water afspeelt gaat u verkennen met een luxe traditionele boot. In de grote stad Kochin is het heerlijk flaneren over de drukke boulevard met haar karakteristieke Chinese visnetten. Het oude centrum is sfeervol en ook de Nederlanders hebben hier een blijvende herinnering achtergelaten met de bouw van het Nederlandse Fort. Uiteraard bezoekt u hier een voorstelling van de beroemde Kathakali dans waarbij de acteurs het verhaal vertellen met gezichtsuitdrukkingen.

Dag 1 Amsterdam-Chennai

Dag 2 Chennai

Dag 3 Chennai-Kanchipuram-Mahabalipuram 

Dag 4 Mahabalipuram

Dag 5 Mhabalipuram-Pondicherry

Dag 6 Pondicherry-Chidambaram-Tanjore 

Dag 7 Tanjore-Trichy-Madurai

Dag 8 Madurai

Dag 9 Madurai-Periyar

Dag 10 Periyar-Backwaters

Dag 10 Backwaters-Cochin

Dag 11 Cochin-Amsterdam 

Dag 12 Amsterdam

Content for the tab Hotels

Prijs vanaf € 795,-per persoon.

(exclusief intercontinentale vlucht)


Wenst u een offerte met uitgebreide dag-tot-dag omschrijving van deze rondreis?
Vult u dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte Rondreis India

Kies een Rondreis

Wilt u langer op reis dan genoemde reisduur?
 Ja Nee Misschien

Indien langer, hoeveel dagen wilt u totaal op reis

Wat wilt u de overige dagen van uw reis doen ?

Wat zijn uw interesses voor de rest van de reis?
 Cultuur Natuur Avontuur (trekkings/snorkelen) Duiken Strand Culinair

Overig

Hoteltype

Budget indicatie per persoon

Voorkeur luchtvaartmaatschappij

Voorkeur voor stad aankomst/vertrek

Aantal volwassenen

Aantal kinderen

Datum

Gewenste datum van vertrek

Gewenste datum van terugkomst

Flexibiliteit in datum van vertrek

Flexibiliteit in datum van terugkomst

Persoonsgegevens

Aanhef
 Dhr. Mevr. Familie

Uw naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Aanvullende opmerkingen