Geïsoleerde culturen en verlaten stranden voor avonturiers – 17d (Papua)

Papua in 17 dagen.

Met uw reis naar Papua reist u naar een andere wereld en een andere tijd. Wij westerlingen kunnen het ons niet indenken te koken in smoorkuilen, te eten zonder borden, bestek en glazen, te leven zonder telefoon, stroom, riolering en medische voorzieningen.

papua_01

Deze ontdekkingsreis begint met de aankomst op Jakarta waar u naar een luxe hotel wordt gebracht. ‘s Avonds vertrekt de lange binnenlandse vlucht naar Jayapura. U landt op het vliegveld dat aan het prachtige Senatanimeer ligt. Vanaf het vliegveld van Jayapura vertrekt u naar de beroemde Baliemvallei waar de, nog altijd populaire Nederlanders, in Wamena een vliegveld hebben aangelegd. U bezoekt hier de traditionele markt waar veel bijzondere waar wordt aangeprezen zoals ratten en “live” geslachte varkens. Hier ziet u al de eerste peniskokers die tot op de dag van vandaag nog worden gebruikt. Op een andere markt kopen we groente en fruit, die u meeneemt op de  avontuurlijke trekking. U gaat dit avontuur in onder de leiding van een zeer ervaren gids, dragers en uw eigen kok. Samen met hen begint de trektocht. Het eerste deel van de route is eenvoudig maar na enige kilometers gaat het echte avontuur beginnen. Over steile bergpaadjes trekt u voort van dorp naar dorp in een ongerepte, woeste natuur. Overal wordt u hartelijk ontvangen door de lokale bevolking die graag u de hand (langdurig) schudden. U waant zich echt in een wereld waarvan u geen weet had dat deze nog bestond. U slaapt in authentieke hutjes, wast zich in de rivier en steekt de Baliem rivier over via boomstammen en zelfgebouwde hangbruggen. Uw gids is al jarenlang bekend in de vallei en geniet alle vertrouwen van de Dani, Lani en Yali (bewoners van de Baliemvallei); hierdoor zult u ook bij mensen thuis mogen kijken.

Na een intensieve en zeer indrukwekkende trektocht van 7 dagen keert u terug in de geciviliseerde wereld als u in Wamena terugkeert. In een van de dorpen in de buurt van Wamena zal er een varkensfeest voor u worden gehouden. Geheel volgens eeuwenoude tradities zal er een feestmaal voor u worden bereid. De bewoners, nog allen in traditionele kleding, zullen een demonstratie geven van hun oorlogstechnieken en u welkom heten middels een welkomst-ceremonie.

papua_02

Terug in Jayapura bezoekt u het schitterende AntropologischMuseum dat een goed beeld geeft van de diverse bevolkingsgroepen in Papua. Samen met uw gids vertrekt u naar het verlaten strand van Tanah Merah. U verblijft op het paradijselijke zandstrand waar u heerlijk in alle rust de indrukken op u kunt laten inwerken van de reis tot dusver. U slaapt op het strand en kunt hier fantastisch zwemmen of snorkelen.

Via Jakarta vliegt u terug naar Amsterdam.

 

Papua_map
Dag 1 Amsterdam
Dag 2 Jakarta-Jayapura
Dag 3 Jayapura
Dag 4 Jayapura-Baliemvallei
Dag 5 t/m 11 Trektocht door Baliemvallei
Dag 12 Baliemvallei
Dag 13 Baliemvallei-Jayapura
Dag 14 Jayapura-Tanah Merah
Dag 15 Tanah Merah
Dag 16 Tanah Merah-Jayapura
Dag 17 Jayapura-Jakarta-Amsterdam
Dag 18 Amsterdam

Jakarta: 7FM Hotel (day room)
Jayapura: Aston Hotel
Wamena: Baliem Pilamo Hotel
Baliem vallei trekking: hutjes/tentjes in dorpjes
Tanah Merah: tentje op het strand

Prijs vanaf € 2.850,- per persoon.

(exclusief intercontinentale vlucht)

Wenst u een offerte met uitgebreide dag-tot-dag omschrijving van deze rondreis?
Vult u dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Geïsoleerde culturen Papua 17 d

Voorkeuren

Hoteltype

Budget indicatie per persoon

Wilt u langer dan 17 dagen naar Papua

Zo ja, hoeveel dagen wilt u naar Papua

Voorkeur luchtvaartmaatschappij

Aantal volwassenen

Aantal kinderen

Voorkeur voor stad aankomst/vertrek

Datum

Gewenste datum van vertrek

Gewenste datum van terugkomst

Flexibiliteit in datum van vertrek

Flexibiliteit in datum van terugkomst

Persoonsgegevens

Aanhef
 Dhr. Mevr. Familie

Uw naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Aanvullende opmerkingen