Lombok Dag Tours

– Gili Air Tour
– Sasak Traditional Tour
– Sendang Gile Waterfall Tour
– Mataram City Tour
– Gili Nanggu Tour

Gili Air Tour

U wordt vanaf uw hotel opgehaald voor een tocht naar Gili Air, een van de Gili-eilanden. Deze tour is een must voor de strand- en (onder-)water liefhebbers. U begint met een bezoek aan de traditionele markt in Gunung Sari. Vandaar maakt u een rit door het apenbos Pusuk. Vervolgens maakt u een korte boottrip naar Gili Air. De Gili-eilanden beschikken over prachtige witte stranden, kristalhelder water en een prachtige onderwaterwereld. Gili Air biedt dan ook fantastische mogelijkheden voor zwemmen, snorkelen en duiken in de kleurrijke koraalriffen. Op de terugweg naar uw hotel maakt u een stop op de Malimbu klif voor een schitterend uitzicht op de Gili-eilanden.

Prijs: 71,- pp (op basis van 2 personen)

 

Sasak Traditional Tour

U wordt vanaf uw hotel gebracht en gehaald voor de Sasak Traditional Tour. Gedurende deze dagtour maakt u kennis met de leefwijze van de oorspronkelijke bewoners van Lombok, de Sasaks. U rijdt naar het zuiden van Lombok en brengt een bezoek aan Banyumalek, een pottenbakkers dorp waar u kunt zien hoe op traditionele wijze het originele Lombok-aardewerk wordt vervaardigd. Dan bezoekt u Sukarara om te zien hoe Sasak-vrouwen het wereldberoemde Lomboks Ikat traditioneel met de hand spinnen en weven. Daarna gaat u naar het Sasak-dorpje Rambitan met de originele rieten huisjes. Tenslotte rijdt u naar het prachtig witte zandstrand van Kuta.

Prijs: 49,- pp (op basis van 2 personen)

 

Mataram City Tour

U wordt vanaf u hotel opgehaald voor de Mataram City Tour. Gedurende deze tour zult u een bezoek brengen aan Mayura, het oude waterpaleis uit 1744 en de traditionele markt Mandalika. Tevens bezoekt u Narmada, een koninklijke tuin en zomerpaleis van een vroegere Balinese koning. Dit paleis is ontworpen als miniatuur replica van de vulkaan Rinjani met zijn kratermeer. Vervolgens gaat u naar Lingsar, een unieke tempel van de Waktu Telu, een uitzonderlijke mix van het Lombokse moslim en hindoe geloof. Na deze stadstour wordt u naar uw hotel teruggebracht.

Prijs: 45,- pp (op basis van 2 personen)

 

Sendang Gile Waterfall

U wordt vanaf u hotel opgehaald voor de Sendang Gile Waterfall Tour. Dit is een volledige dagtour waarbij u kennismaakt met het noorden van Lombok. U start met een bezoek aan het apenbos Pusuk. Vervolgens rijdt u naar Sendang Gile, een schitterende waterval aan de voet van de vulkaan Rinjani. Daarna brengt u een bezoek aan Senaru, een traditioneel dorp met huizen in de typische Sasak stijl. Tenslotte gaat u naar Bayan voor de bezichtiging van de oude moskee met schuin bamboe dak, uit de 17de eeuw. Op de terugweg naar uw hotel maakt u een stop op de Malimbu klif voor een schitterend uitzicht op de zonsondergang.

Prijs: 60,- pp (op basis van 2 personen)

 

Gili Nanggu Tour

U wordt vanaf u hotel opgehaald voor de Gili Nanggu Tour. Deze dagtour laat u kennismaken met het nog niet toeristische Gili eiland (Gili Nanggu) aan de zuidwestkust van Lombok. U rijdt naar Sekotong, vanwaar u per boot naar Gili Nanggu vaart. U kunt daar een hele dag genieten van de witte stranden, kristal helderwater en de fantastische onderwaterwereld met uitbundig gekleurde vis in de koraalriffen voor de kust. Pas aan het eind van de middag vaart en rijdt u terug naar uw hotel.

Prijs: 75,- pp (op basis van 2 personen)