Meerdaagse tour – De hoogtepunten van Laos

Meerdaagse tour De hoogtepunten van Laos – 7 dagen

Dag 1

Het avontuur start met de nacht slaaptrein van Bangkok naar Nongkhai. De volgende ochtend arriveert u in dit kleine plaatsje, door de machtige Mekong Rivier gescheiden van Laos. Vanaf het treinstation reist u per lokale taxi (niet inclusief) naar de ‘Friendship bridge’ en steekt u de grens met Laos over.

Dag 2

Wij wachten u op aan de Laotiaanse kant en brengen u naar uw hotel, waar u een lunch (niet inclusief) kunt gebruiken. In de middag staat een ontdekkingstocht van Vientiane op het programma, de ‘stad van de maan’. Vientiane is een oude stad op de linkeroever van de Mekong, tevens de hoofdstad en grootste stad van Laos.U bezoekt het religieuze museum van Wat Si Saket, de oudste tempel die de oorlog met Siam in 1828 heeft overleefd. In het museum en klooster bevinden zich meer dan 8000 Boeddhabeelden; Wat Ho Prakeo was vroeger het onderkomen van de Smaragden Pra Keo Boeddha, die nu in Bangkok staat. Tegenwoordig herbergt deze tempel een collectie van Boeddhabeelden, antiek en allerhande voorwerpen die in en rond Vientiane gevonden zijn. That Luang Stupa is het belangrijkste monument in Laos, gebouwd om de oorspronkelijke kleine stupa (met een stukje van het borstbeen van Boeddha) te verbergen. De Patouxay (Triomfboog) is een vrij nieuw monument, ter herinnering aan alle doden van de laatste oorlogen. Tegenwoordig is dit het herkenningspunt van Vientiane.

Dag 3

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de ochtendmarkt, de beste plaats in Vientiane om te winkelen. Vervolgens gaat u per auto naar Vang Vieng over route 13, een prachtige rit door rijstvelden. Geniet van het onbedorven landschap. We lunchen bij een lokaal restaurant. In de middag bezoekt u de Tai Neun, beroemd vanwege hun zijdeweef-technieken. Bewonder de zonsondergang aan de Nam Song rivier en geniet van het uitzicht op hoge kliffen en rotsformaties bij Vang Vieng.

Dag 4

Na het ontbijt gaan we op weg naar de bekendste grot, Tham Chang Cave. Onderweg brengen we een bezoek aan de lokale markt van Vang Vieng. De tocht gaat verder over route 13 naar het noorden, richting Luang Prabang. Onderweg rijdt u door een wonderderlijke bergachtige omgeving en maakt u tussenstops bij verschillende etnische bergstammen zoals de Khmu en de Hmong. Dit om een indruk te krijgen van het authentieke landleven.Aan het eind van de ochtend arriveert u Luang Prabang, met incheck in het hotel. In de middag ondernemen we een tour door de stad langs de heilige tempels,waarvan er nog bijna 50 in en rondom de stad bestaan. U brengt achtereenvolgens een bezoek aan Wat Visoun, de uit de 16de eeuw stammende tempel die nu dienst doet als een klein museum voor religieuze voorwerpen,Wat Aham, de uit het begin van de 19de eeuw daterende tempel, met aan het begin van de trappen de twee wachters die 2 karakters van de Ramayana-Hanuman voorstellen Meerdaagse tour – Laos (de Monkey God en de strijdvaardige Yaksa) en Wat Xiengthong, een tempel uit de 16de eeuw. Dit is een prachtig voorbeeld van de elegantie en gratie van de architectuur in Luang Prabang. Bij Phousi Hill klimt u uiteraard de 328 treden op naar de top van de heuvel die de skyline van Luang Prabang bepaalt. Van hier heeft u een fantastisch panoramisch uitzicht over Luang Prabang.

Dag 5

Ontbijt in het hotel. Vervolgens gaat we op weg, een tocht van enkele uren, naar de Pak Ou-grot, in de zijkant van een leisteenrots tegenover de monding van de Mekong- en Nam Ou-rivieren. De heiligdommen van Pak Ou bestaan uit 2 grote grotten die beide duizenden Boeddhabeelden herbergen, van enkele centimeters tot 2 meter! Onderweg passeren we typische Lao-dorpjes, nauwelijks zichtbaar door de rijke begroeiing. We gaan naar Ban Xanghai, het dorp dat bekend staat om zijn rijstwhisky (die u hier kunt proeven)! Terugkeer naar Luang Prabang per boot en auto. Onderweg doen we Ban Xangkhong aan. Hier maken de inwoners rijstpapier op de traditionele manier. Ook kunt u hier fraai geweven zijde vinden.

Dag 6

Na het ontbijt in het hotel, rijdt u met de auto naar de Kuangsi Waterval. Deze is niet erg hoog, maar toch spectaculair en indrukwekkend door de groene omgeving. Vergeet niet uw zwemspullen mee te nemen! Onderweg stoppen we bij Ban Na Oune, een klein Hmong dorpje. De Hmong vormen de bekendste minderheidsgroepering in Laos. Ook komen we in Ban Tha Pane, een klein dorp van de Khmu. Picknick-lunch bij de Kuangsi Waterval. Terugkeer naar Luang Prabang na een heerlijke ‘natuurlijke’ dag.

Dag 7

Ontbijt en een bezoek aan het Nationaal Museum, het voormalige koninklijk paleis dat nu is ingericht als museum. Hier bevinden zich allerlei waardevolle schatten, onder meer het beroemde Prabang Boeddhabeeld en de vele giften die de Laotiaanse koningen ontvingen van buitenlandse gezanten. Transfer naar Luang Prabang airport voor vertrek naar Chiang Mai. Van daar vliegt u aansluitend** door naar Bangkok met Thai Airways. De aankomst in Bangkok is tevens het einde van deze onvergetelijke tour. Vertrek vanuit Bangkok op: maandag, woensdag en zaterdag

 

Prijs: op aanvraag

inclusief:

– alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
– excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door één (1x) professionele lokale Engelssprekende gids
– vervoer per airconditioned minibus of auto, 2e klasse trein met slaapplaatsen en genoemde vluchten (Luang Prabang-Changmai- Bangkok)
– verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven, met airconditioning en eigen sanitair

 exclusief: overige maaltijden, transfers, vliegtickets & luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), verzekeringen, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies

 

Wenst u meer informatie over deze tour, stuurt u dan een e-mail naar info@waq-travel.nl