Afwisselend Sri Lanka – 14 dagen

Colombo, Galle, Hambantota, Ella, Nuwara Eliya, Kandy, Sigiriya, Habarana, Trincomalee, Negombo in 14 dagen.

De compactheid van Sri Lanka draagt bij aan de snel wisselende mix van ervaring die u beleeft. Schitterende stranden, authentieke dorpjes, majestueuze bouwwerken, koloniale herinneringen, bergen, theeplantages en een spectaculaire natuur wisselen elkaar af. Dit alles maakt Sri Lanka tot een fantastische reisbestemming waar voor ieder wat wils te vinden is.  

 

Als uw vliegtuig de daling inzet voor de landing op de kleine luchthaven van Colombo ziet u al hoe groen het eiland is. Via een splinternieuwe snelweg reist u snel en comfortabel vanaf de airport naar de sfeervolle kustplaats Galle. In deze plaats vindt u, naast een schitterend strand, bedrijvige vissershaven en druk centrum, nog veel zaken die herinneren aan de koloniale tijd. U verblijft in een prachtig koloniaal hotel met uitzicht op de baai waar vele tientallen vissersboten zorgdragen voor de dagelijkse aanvoer van verse vis. Het Nederlandse Fort leent zich voor heerlijk slenteren door de straatjes of over de vestingsmuren aan zee. In de avond kunt u heerlijk dineren op het strand van Unuwatuna dat aan de andere kant van de baai ligt.

Langs de prachtige route langs de kust, op weg naar Hambantota, ziet u vele “paalzittende” vissers die het beeldmerk van Sri Lanka zijn. Ook zijn hier opvangtehuizen voor schildpadden.

In het rustige National Park Bundala ziet u een ongekend aantal vogels in vele soorten en kleuren. Ook zijn hier krokodillen, slangen en herten te spotten.

De route naar het hooggelegen Ella voert langs mooie vergezichten en watervallen. Eenmaal aangekomen in het kleine plaatsje Ella zal het u opvallen hoe rustig en gemoedelijk de sfeer hier is. In de directe omgeving van het dorpje zijn mooie tochten te maken met magnifieke vergezichten.  In de gezellige hoofdstraat zijn er voldoende restaurantjes die garant staan voor een smaakvol avondmaal.

De volgende ochtend brengen we u naar het station vanwaar uw trein naar Nuwara Eliya vertrekt. In de klassieke trein heeft u een prachtig uitzicht op de magnifieke bergen met haar theeplantages en watervallen. Bij aankomst op het station staat uw chauffeur op u te wachten om u naar uw hotel te brengen.

Onderweg naar de populaire plaats Kandy, waar de zeer heilige tempel staat waar de tand van Boeddha bewaard wordt, rijdt u dwars door het centrum van de beroemde Ceylon thee. Uiteraard bezoekt u een van de theeplantages waar u ziet hoe de thee wordt verbouwd en verwerkt tot een van meest smaakvolle thee ter wereld. In het centrum van de stad, met veel groen en meren, staat de beroemde tempel. Buiten de stad is er een olifantenkamp te bezoeken met als hoogtepunt het moment dat deze goedaardige reuzen een bad nemen in de rivier. Midden in de stad kunt u van de beste traditionele gerechten (voor een habbekrats) genieten in restaurant Devon.

Aan de rand van de Kandy ligt de indrukwekkende Botanische Tuin die zo’n beetje alle flora van het hele eiland verzameld laat zien.

Langs de weg naar Sigirya zijn er vele kruidentuinen die een bezoek meer dan waard zijn. U krijgt uitleg over groei, bloei en toepassing van de kruiden. Sri Lanka claimt de uitvinder te zijn van de ayurveda massage; een ontspanningsmassage met gebruik van kruiden. Sigirya wordt als een van de hoogtepunten van een bezoek aan Sri Lanka gezien. De indrukwekkende rots Lion Rock is een natuurkundig wonder dat, na een prachtige beklimming, een magnifiek uitzicht geeft op de omgeving.

De oude hoofdstad Polonnaruwa is een goed bewaard een groot museum en terecht opgenomen op de Unesco-lijst. U overnacht in een uniek kleinschalig hotel dat midden in natuurgebied.

Het bezoek aan het Minneriya National Park geeft gegarandeerd de indrukwekkende ervaring van grote groepen olifanten die komen drinken bij een van de meren in het gebied.

Zodra u in de buurt van Trincomalee komt ziet u niet alleen het landschap enorm veranderen (van zeer groen naar dor en droog) maar ook de cultuur. In dit gedeelte van Sri Lanka wonen de Tamils die het moslim en hindoeïstische geloof aanhangen waar de Singalezen hoofdzakelijk Boeddhistisch zijn. In dit gebeid zijn er prachtige hindoeïstische tempels met hun kleurrijke decoraties. Het strand, met haar helderblauwe water, is spierwit en nagenoeg verlaten in dit gedeelte van Sri Lanka. U kunt hier alle indrukken van de reis nog eens de revue laten passeren en genieten van de rust.

Met een binnenlandse vlucht brengen we u terug naar Colombo waar u de laatste nacht van uw reis in de populaire kustplaats Negombo verblijft alvorens u terugvliegt naar Nederland.

Dag 1 Amsterdam-Colombo

Dag 2 Colombo-Galle

Dag 3 Galle-Hambantota 

Dag 4 Hambantota-Bundala-Ella

Dag 5 Ella-Nuwara Eliya 

Dag 6 Nuwara Eliya-Kandy

Dag 7 Kandy

Dag 8 Kandy-Sigiriya

Dag 9 Sigiriya-Plonnaruwa-Habarana

Dag 10 Habarana-Vandelos Bay-Trincomalee

Dag 11 Trincomalee

Dag 12 Trincomalee-Colombo-Negombo

Dag 13 Negombo-Colombo-Amsterdam 

Dag 14 Amsterdam

Galle: Closenberg Hotel
Hambantota: Peacock Beach Hotel
Ella: Ambiante Hotel
Nuwara Eliya: Unique Cottages
Kandy: Queens Hotel
Sigirya: Fresco Water Villa
Habarana: The Other Corner
Trincomalee: Chaaya Blu
Negombo: Goldi Sands Hotel

Prijs vanaf € 1.075,- per persoon.

(exclusief intercontinentale vlucht)


Wenst u een offerte met uitgebreide dag-tot-dag omschrijving van deze rondreis?
Stuurt u ons dan een e-mail met het aantal reizigers en de gewenste reisperiode naar: info@waq-travel.nl

Offerte Rondreis Sri Lanka

Kies een Rondreis

Wilt u langer op reis dan genoemde reisduur?
 Ja Nee Misschien

Indien langer, hoeveel dagen wilt u totaal op reis

Wat wilt u de overige dagen van uw reis doen ?

Wat zijn uw interesses voor de rest van de reis?
 Cultuur Natuur Avontuur (trekkings/snorkelen) Duiken Strand Culinair

Overig

Hoteltype

Budget indicatie per persoon

Voorkeur luchtvaartmaatschappij

Voorkeur voor stad aankomst/vertrek

Aantal volwassenen

Aantal kinderen

Datum

Gewenste datum van vertrek

Gewenste datum van terugkomst

Flexibiliteit in datum van vertrek

Flexibiliteit in datum van terugkomst

Persoonsgegevens

Aanhef
 Dhr. Mevr. Familie

Uw naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Aanvullende opmerkingen