Kennismaking met Bhutan – 7 dagen

Delhi, Paro, Thimpu, Punakha in 7 dagen.

In een van de minst toegankelijke landen ter wereld lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Binnen de landsgrenzen van Bhutan is de mobiele telefoon zo’n beetje het enige modernisme dat er te vinden is. Het adembenemende landschap met de hoogste bergen ter wereld, de zeer bijzondere bouwstijl, de eigenzinnige keuken en de unieke Boeddhistische cultuur maken deze reis tot een onvergetelijke ervaring die zijn gelijke niet kent. 

In deze reis maakt u kennis met het onontdekte mysterieuze bergstaatje Bhutan. Pas u aan het rustige gemoedelijke tempo waarin alles in Bhutan gaat en geniet van de unieke ervaring!

Vanuit Amsterdam landt u in de moderne en hectische stad Delhi. De drukte op straat met alle geuren, geluiden en kleuren  is overweldigend en indrukwekkend. In de stad bezoekt u de mooiste bouwwerken uit de oudheid (zoals o.a. Jama Masjid, Indira Gandhi Memorial Museum, Qutb Minar en Lodi Gardens) en vanzelfsprekend ontbreekt een bezoek aan het spectaculaire Old Delhi niet. U reist per tuktuk, prive-auto en de schone, snelle metro.

 bhutan4

Vroeg in de ochtend vertrekt uw vlucht met Druk Air, de eigen vliegtuigmaatschappij van Bhutan, naar de slaperige plaats Paro. In het vliegtuig heeft u, bij helder weer, een fantastisch uitzicht op de machtige Himalaya. De aanvliegroute naar het kleine vliegveld is spectaculair tussen de bergen door. Bij aankomst valt meteen op dat iedereen hier nog traditioneel gekleed gaat. Het lage tempo van leven is prettig vanwege de hoogte en versterkt het gevoel dat u in een volledig andere wereld bent belandt.

Op de weg naar de hoofdstad Thimpu  rijden we door schitterende valleien met kabbelende rivieren en schitterende, karakteristieke bouwwerken met gebedsvlaggen. Dit alles maakt Bhutan tot een van de meest fotogenieke landen in Azië.

Thimpu is een rustige, en naar lokale begrippen,  moderne stad met zo’n 100.000 inwoners. U bezoekt hier de regeringsgebouwen kunt het koninklijk paleis van een afstand bekijken. In het Folk&Textile Museum wordt de kunst en de tempeldecoraties nog altijd met de hand gemaakt. Hier wordt de nieuwe generatie ook opgeleid om deze traditie voort te zetten. Het bekendste bouwwerk is de National Memorial Chorten en bepaald de “skyline” van de hoofdstad.

De volgende ochtend bezoekt u de markt in Thimpu waar ook de gebruikelijke drukte, die u ervaren heeft in Delhi, ontbreekt. Via Dochula, waar u bij helder weer een schitterend uitzicht heeft, reist u naar Punakha. In Punakha bezoekt u de mooiste Dzong van het gebeid. Op het kruispunt van twee rivieren ligt dit fort in karakteristieke bouwstijl omgeven door bomen met paarse bloesem. Binnen in het fort heerst de rust van een klooster. Monniken wonen en bidden binnen de muren van het fort.

Vanuit Punakha rijden we terug naar Paro waar u in een schitterend hotel verblijft dat aan de rivier ligt en zeer landelijk gelegen is. In Paro heeft u nog gelegenheid om wat specifieke souvenirs te kopen in de leuke kleine winkeltjes in de hoofdstraat.

De volgende ochtend staat u vroeg op voor het hoogtepunt van de reis. Een lange en glibberige route voert u naar het boven in de bergen gelegen klooster Tigers Nest. De sfeer, het uitzicht en natuur hier is ronduit schitterend en maakt de zware klim de moeite meer dan waard. In het bergstation halverwege kunt u genieten van een heerlijke traditionele lunch bij de houtgestookte kachel.

Na de afdaling bezoekt u Ta Dzong dat tevens het Nationale Museum is. Hier krijgt u inzicht in de geschiedenis, de bevolking, gewoontes, landschap en natuur van dit bijzondere land.

De volgende ochtend brengen u naar het vliegveld voor de reis terug naar Delhi. Hier verblijft u nog een nacht alvorens u terugvliegt naar Nederland.

 

Dag 1 Amsterdam-Delhi

Dag 2 Delhi

Dag 3 Delhi-Paro-Thimpu

Dag 4 Thimpu-Paro

Dag 5 Paro-Delhi

Dag 6 Delhi-Amsterdam

Dag 7 Amsterdam

Content for the tab Hotels

Prijs vanaf € 1.250,- per persoon. (exclusief intercontinentale vlucht)


Wenst u een offerte met uitgebreide dag-tot-dag omschrijving van deze rondreis?
Vult u dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte Rondreis Bhutan

Kies een Rondreis

Wilt u langer op reis dan genoemde reisduur?
 Ja Nee Misschien

Indien langer, hoeveel dagen wilt u totaal op reis

Wat wilt u de overige dagen van uw reis doen ?

Wat zijn uw interesses voor de rest van de reis?
 Cultuur Natuur Avontuur (trekkings/snorkelen) Duiken Strand Culinair

Overig

Hoteltype

Budget indicatie per persoon

Voorkeur luchtvaartmaatschappij

Voorkeur voor stad aankomst/vertrek

Aantal volwassenen

Aantal kinderen

Datum

Gewenste datum van vertrek

Gewenste datum van terugkomst

Flexibiliteit in datum van vertrek

Flexibiliteit in datum van terugkomst

Persoonsgegevens

Aanhef
 Dhr. Mevr. Familie

Uw naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Aanvullende opmerkingen