Thailand, typisch tropisch

Thailand heeft alles wat u zoekt voor een onvergetelijke vakantie: vriendelijke bevolking, een uitstekende keuken, moderne toeristenoorden, onontdekt natuurschoon, een rijke cultuur, afgelegen eilanden met parelwitte stranden en een spectaculaire onderwaterwereld.

Het boeddhisme speelt in het dagelijkse leven van de Thai een zeer prominente rol. In het straatbeeld zijn de mooie, rijk gedecoreerde, tempels en de afbeelding van hun geliefde koning dominant aanwezig.

Thailand kenmerkt zich door grote contrasten. Zo is Bangkok een van de meest bruisende en modernste metropolen van Azië. Tegelijkertijd lijkt het of de tijd in het noorden van Thailand, waar verscheidende bergstammen leven, heeft stilgestaan.

Door deze verscheidenheid is er voor ieder wat wils te vinden. Voor de liefhebber van strand, zee en een bruisend nachtleven zijn er de beroemde toeristengebieden zoals Pattaya en het eiland Phuket. Voor de reiziger die zoekt naar rust en cultuur is bijvoorbeeld Isaan een gebied waar weinig toeristen komen. Vanuit dit gebied is de oversteek naar de omliggende landen Cambodja en Laos snel gemaakt.

In het schitterende natuurgebied van Khao Sok kunt u overnachten op een drijvend huisje dat alleen na een boottocht van anderhalf uur is te bereiken en geen voorzieningen heeft zoals elektra, telefoon en badkamer…….