Vietnam, de rijzende draak

Weelderige groene bergen, mooie stranden, een zeer oude en boeiende geschiedenis en een fascinerende cultuur kenmerken Vietnam.

Dit langgerekte land heeft door de eeuwen heen veel invloeden van buitenaf gehad. Vanaf de noordelijke kant de sterke Chinese cultuurinvloeden, vanaf het westen hebben Laos en -met name – Cambodja bijgedragen aan de veelzijdige cultuur in Vietnam. Al deze invloeden maken, samen met de zeer vriendelijke bevolking, Vietnam tot een van de meest tot de verbeelding sprekende bestemmingen van Azië.

Vietnam05 Vietnam06

De eeuwenoude bouwkunst wordt omringd door wolkenkrabbers die het resultaat zijn van   de economische groei. De oeroude familietradities worden in ere gehouden door jongeren met mobiele telefoons en computers. Vrije markteconomie versus communisme. Vietnam is het land van de tegenstellingen.

Ook in het landschap treft u grote tegenstellingen. Naast de weelderig begroeide berghellingen in de omgeving van Sapa heeft Vietnam kilometers lange stranden aan de zuidkust.

Het gevarieerde landschap, de gezonde en smakelijke keuken, de ongekende mogelijkheden die de kust biedt, de veelzijdige culturele schatten en de vriendelijke bevolking maken Vietnam tot een fantastische vakantiebestemming.