Vietnam van A tot Z – 23 dagen

Hanoi, Sapa, Bac Ha, Halong Bay, Cat Ba Island,Hué, Hoi An, Nha Trang, en Ho Chi Minh Stad

Met de slogan’ Vietnam is een land en geen oorlog” probeert Vietnam het beeld dat, nog steeds, veel mensen hebben weg te nemen. Er zijn weinig landen te noemen die in het verleden meer oorlogen hebben moeten voeren dan Vietnam. Ondanks dit roemruchte verleden is het volk open en vriendelijk. De ontwikkelingen gaan momenteel in sneltreinvaart daar het communistische regime steeds meer de vrije markteconomie omarmt.

Bij uw aankomst op Hanoi zal de enorme bedrijvigheid u opvallen, en misschien zelfs overvallen. In deze mooi aangelegde stad met vele parken merkt u heel sterk de invloed van het nabijgelegen China. De gezichten van de mensen, het eten en het vaste ritueel van de, met name oudere mensen, die nabij het Hoan Kiemmeer lichaamsoefeningen doen. Per fiets bezoekt u de Tempel Van De Literatuur, de voormalige gevangenis Hanoi Hilton en het mausoleum van de grootste volksheld Ho Chi Minh. Met de nachttrein vertrekt u naar het groene bergachtige land dat de grens met China vormt. Bij aankomst op het station van Lao Cai wordt u opgewacht en naar het handelsplaatsje Sapa gebracht. Op de kronkelende bergweg naar Sapa passeert u al vele kleurrijk geklede minderheden van o.a. Dao en Hmong die op weg gaan naar de markt om daar hun waar aan te beiden. Met uw gids overlegt u de lengte van uw trekking door het oogstrelende achterland van Sapa met haar groene heuvels, rijstterrassen en weelderige vegetatie. Via Bac Ha keert u terug nar Hanoi.

vietnamAZ1  vietnamAZ2

De baai van Halong met haar karstgebergte is van een magische schoonheid en is dan ook het beeldmerk van Vietnam geworden. U reist met de boot door de baai en overnacht aan boord. Geniet van de schitterende natuur van het nationaal park Cat Ba; het grootste eiland van de baai.

Hué is een van de belangrijkste cultuurhistorische plaatsen van Vietnam. Als voormalig hoofdstad heeft de stad een rijke historie waarvan er nog een groot aantal bezienswaardigheden de vele verwoestingen hebben overleefd. U bezoekt de Tien Mu Pagode, de mausoleums van Ming Mang en Tu Duc en de verborgen stad. Uiteraard maakt u een boottocht over de Song Huong (Parfum rivier). Het monumentale stadje Hoi An bezwijkt bijna onder de enorme toestroom van toeristen maar kan haar charme nog behouden. Geniet van het schitterende centrum dat als geheel op de UNESCO werelderfgoed lijst staat. Dit is tevens de plaats waar u goedkoop een maatkostuum, schoenen en vele andere zaken kunt kopen. U vliegt naar Nha Trang dat zich razendsnel tot een massa-toeristische badplaats ontwikkelt.

De enorme drukte in Ho Chi Minh Stad is overweldigend. Miljoenen wurmen zich per auto of brommer door de overvolle straten. Toch heeft de stad nog veel bezienswaardigheden en is de invloed van de Fransen nog zeer dominant aanwezig. U gaat naar Bin Tay Market, de Chinese Thien Hau tempel, Jade Emperor pagode, de Notre Dame en het oorlogsmuseum. Uiteraard gaat u ook naar de Cu Chi tunnels die bekend zijn uit de Vietnam oorlog.

In De Mekong Delta, waar u Can Tho bezoekt, vaart u tussen een tunnel van vegetatie en bezoekt u nog een authentieke drijvende markt.

vietnamAZ

Dag 1 Amsterdam-Hanoi

Dag 2 Hanoi

Dag 3 Hanoi-Dagtocht

Dag 4 Hanoi-Sapa Lao Cai

Dag 5 Sapa-Dagtocht

Dag 6 Sapa – Bac Ha

Dag 7 Bac Ha-Can Cau-Hanoi

Dag 8 Hanoi-Halong Bay

Dag 9 Halong Bay-Catba Island

Dag 10 Catba Island-Hanoi-Hué

Dag 11 Hué

Dag 12 Hué-Dagtocht

Dag 13 Hué-Hoi An

Dag 14 Hoi An

Dag 15 Hoi An-Danang-Nha Trang

Dag 16 Nha Trang

Dag 17 Nha Trang-Ho Chi Minh Stad

Dag 18 Ho Chi Minh Stad

 Dag 19 Ho Chi Minh Stad-Can Tho

Dag 20 Can Tho-Ho Chi Minh Stad

Dag 21 Ho Chi Minh Stad-Dagtocht

Dag 22 Ho Chi Minh Stad

Dag 23 Amsterdam 

Hanoi: Thalong Opera Hotel
Nachttrein Hanoi-Lao Cai (Sapa)
Sapa: Royal View Hotel
Bac Ha: Cong Phu Hotel
Nachttrein Lao Cai (Sapa)-Hanoi
Halong Bay: aan boord Catba Island: Suoi Goi Eco Lodge
Hué: New Star
Hoi-An: Thuy Duong 3
Nha Trang: Novotel
Ho Chi Minh City: Empress Hotel

Prijs vanaf € 1.465,- per persoon.

(exclusief intercontinentale vlucht)


Wenst u een offerte met uitgebreide dag-tot-dag omschrijving van deze rondreis?
Vult u dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte Rondreis Vietnam

Kies een Rondreis

Wilt u langer op reis dan genoemde reisduur?
 Ja Nee Misschien

Indien langer, hoeveel dagen wilt u totaal op reis

Wat wilt u de overige dagen van uw reis doen ?

Wat zijn uw interesses voor de rest van de reis?
 Cultuur Natuur Avontuur (trekkings/snorkelen) Duiken Strand Culinair

Overig

Hoteltype

Budget indicatie per persoon

Voorkeur luchtvaartmaatschappij

Voorkeur voor stad aankomst/vertrek

Aantal volwassenen

Aantal kinderen

Datum

Gewenste datum van vertrek

Gewenste datum van terugkomst

Flexibiliteit in datum van vertrek

Flexibiliteit in datum van terugkomst

Persoonsgegevens

Aanhef
 Dhr. Mevr. Familie

Uw naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Aanvullende opmerkingen