Meerdaagse Tour – Angkor Wat by Air

Deze meerdaags tour naar Angkor Wat in Cambodja vertrekt vanuit Bangkok.

Dag 1

Vroeg vertrek vanaf Bangkok luchthaven naar Siem Reap. Na een korte vlucht komt u aan op de Siem Reap luchthaven. Hier regelt u ter plekke uw visum (2 pasfoto’s en $ 20 USD). De gids wacht u op bij de uitgang en heeft een bord met uw naam erop. Transfer naar het Freedom Hotel. Rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2

’s Ochtends ontbijten. Vandaag gaan we de Angkor Wat bezoeken. Onder begeleiding van uw Engels sprekende prive-gids zullen we dit indrukwekkende wereldwonder gaan ontdekken. Om alle Ruines en bouwwerken te bezoeken in Angkor heeft u dagen nodig. Wij zullen ons daarom vandaag beperken tot de meest belangrijke. De Angkor Wat, gebouwd door vele arbeiders en beeldhouwers werd in minder dan 40 jaar voltooid. Suriyavarman, een van de belangrijkste Khmer Koningen liet dit indrukwekkende gebouw neerzetten. De Angkor Wat is niet alleen beroemd vanwege zijn schitterende architectuur, maar ook door de unieke decoraties en reliefs. Het is tijd om de Banteay srey-baai te bezoeken. Gebouwd door een Brahman in de 10de eeuw, deze tempel is gewijd aan Shiva. De beroemde roze zandsteen beeld mooie sculpturen en fossielen uit. De schoonheid van deze tempel vindt zich niet in de grootte maar wel in het detail. Er wordt gezegd dat deze tempel het mooiste voorbeeld is van de Khmer Klassieke Kunst. We gaan verder naar een andere tempel: de Ta Prohm. Deze tempel was een klooster gebouwd door Jayavaraman 7, dienend als een verblijf voor zijn moeder. Ta Prohm is controversieel daar het bewijst hoe de natuur menselijk werk kan vernielen. Het hele gebouw is omringd door jungle groei. U kunt de bomen door het dak van de tempel zien groeien. Het is de soort plaats waarvan men verwacht dat Indiana Jones voor uw neus zal springen. Het is een van de meest regelmatig bezochte tempels, gedurende de warmere uren van de dag kunnen de bezoekers schuilen onder het gespreide woud boven de tempel. We houden een stop in de South Gate van Ankor Thom. Binnenin deze muren vindt u talrijke monumenten: The Bayon. Deze tempelberg is gebouwd door Jayavarman 7, situeert zich in het centrum van de stad Angkor Thom. Het is een driedelige piramidemet de ingang naar het oosten gericht. Het centrale binnengedeelte is omringd door 54 torens gekroond met reuzengezichten, die Lokiteshvara voorstelen maar wel met de invloeden van Jayavarman 7. Ze kijken naar oost, zuid, west en noord, overal waar u kijkt ziet u deze gigantische gezichten lachend op u neer kijken. Deze gezichten maken da Bayon anders dan de andere Angkorean monumenten. Lunch en diner zijn inclusief. Overnachting in het Freedom Hotel.

 

Dag 3

Na het nuttigen van het ontbijt, heeft u de rest van de dag vrij te besteden. Huur voor een $25 USD een auto met chauffeur. U kunt dan weer terugkeren naar de Angkor Wat of een boottocht maken over het Tonle Sap meer (optionele excursies). Ruim 70% van de bevolking leeft rond dit gigantische meer dat in het regenseizoen in oppervlakte verdubbelt! Dit is waarschijnlijk een van de ecologische wonderen uit deze wereld. Tonle Sap ligt in het midden van Cambodja. Het is het Tonle Sap Meer dat de mensen van Cambodja voeden met tonnen vis: karpers, mossels en haringen, heel het jaar door. Na een groot aantal vogels en visetende watermeeuwen is Tonle Sap ook een zeer vruchtbaar gebied. Gedurende het droge seizoen, is de diepte van het meer slechts 1 meter, maar in het regenseizoen gebeuren er spectaculaire dingen, het meer draait van richting en wordt groter, zo groot dat het grootste meer van Zuidoost Azie wordt. Met zijn biologische verschillen is het meer een echt vogelheiligdom geworden. Rond Prek Toal kunt u vele rare rassen zien, de melkkleurige ooievaar en felle pelikaan. Veel toeristen voegen dit bezoek aan hun verblijf op Siem Reap toe. Tijdens de boottrip ziet u diverse drijvende dorpjes. Overnachting in het Freedom Hotel.

Dag 4

Na een goed ontbijt is de ochtend vrij te besteden. Bezoek bijvoorbeeld de levendige ochtendmarkt vlakbij het Freedom Hotel. ’s Middags wordt u vanuit uw hotel naar de luchthaven van Siem Reap gebracht, waar u terugvliegt naar Bangkok.

 

Startdag: dagelijks vanuit Bangkok
Prijs: op aanvraag

inclusief:

– alle vermelde maaltijden, entreegelden & transfers
– transport met airco minibus of auto en vermelde internationale vluchten: Bangkok
– Siem Raep en Siem Raep-Bangkok
– excursie naar Angkor Wat begeleid door een ervaren Engelssprekende lokale gids
– het bezichtigen van de bezienswaardigheden als omschreven in de reisbeschrijving
– accommodatie in toeristen klasse hotels met eigen sanitair en airconditioning

exclusief:
overige maaltijden, transfers, vliegtickets binnenlands en internationaal, luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), verzekeringen, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies