Referenties (reizigers over WAQ Travel)

Beste Diah,

We willen jullie even laten weten dat we een zalige vakantie hebben gehad in Indonesië. We zijn heel erg te spreken over de manier waarop jullie onze reis hebben vormgegeven. Dit betreft de organisatie, benadering en de zorgvuldigheid bij de voorbereiding tijdens de uitvoering van onze reis. Prachtige hotels, een sterke mix van authentiek en wat eenvoudiger tot authentiek en echt luxe. maar altijd rekening houdend met de menselijke maat.
Een goede, zorgvuldige, aardige chauffeur, Dadang, die tot onze grote geluk en ook wel verbazing Nederlands spreekt dat hij zichzelf had geleerd. Hij loodste ons over de drukke Javaanse wegen maar trad ook op als hulp bij ziekenhuis bezoek, apothekers en bij het zoeken naar de oude huizen waar mijn familie woonde. De route was ook goed doordacht en de excursies prima in kaart gebracht en goed getimed. De reisbeschrijvingen met alle praktische informatie super zorgvuldig en volledig. Ook fijn was het richtprijzen lijstje van de verschillende excursies zodat we een beetje bij konden houden of het allemaal klopte wat we uitgaven.

En wat een land!! We hebben enorm genoten en daar hebben jullie voor een erg groot deel aan bij gedragen: dank daarvoor! Een volgende keer weten we jullie weer te vinden, hoewel nu weer even moeten sparen! Geef dit graag even door aan de bureaus op Java, en het bureau op Bali.

Hartelijke groet, namens de hele familie,
Leontine Willemse-Broekhuizen.


Hallo Diah,

Wij hebben een supervakantie op Bali gehad! Helaas is het echte vakantiegevoel alweer afgenomen nu we weer volledig door ons werk zijn opgenomen, maar we kijken er met heel veel plezier naar terug!

Wij vonden de accommodaties veelal goed bij ons passen. De accommodatie in Ubud was iets minder, met een vieze badkamer. Maar verder zag alles er perfect uit! Vooral van het eerste hotel, Santika Beach in Tuban en de accommodatie in Candi Dasa hebben wij erg genoten!
Dit was voor ons een goede kans om de hoogtepunten van Bali te bekijken. Doordat wij zelf de keuze hebben gehad naar welke plaatsen wij wilden en hoelang we daar ongeveer wilden verblijven, paste het helemaal bij onze manier van reizen. Dit beviel ons erg goed! Wat we ook erg fijn vonden is dat we tijdens de rit naar de volgende accommodatie verschillende dingen hebben bekeken. Zo is de reis niet zo lang en zie je nog wat extra’s!
Wij hebben fijne chauffeurs en gidsen gehad. De auto’s waren erg prettig, ook omdat het airco had. In onze hele periode op Bali hebben wij, op de eerste tour na, steeds dezelfde gids gehad. Wij vonden dit heel erg prettig, omdat wij wisten wat we konden verwachten
Toen wij op zoek gingen naar een leuke, bijzondere vakantiebestemming kwamen we op de vakantiebeurs jullie tegen. Wij werden erg prettig te woord gestaan en ook niet opgedrongen om een reis bij jullie te boeken. Alles ging op een fijne, rustiger manier, waardoor wij rustig konden kijken wat onze wensen waren voor een vakantie die toch ook bijzonder moest worden. Wij hebben daarna specifiek voor jullie gekozen omdat we bij jullie zelf onze reisduur, aantal dagen op een bepaalde bestemming en de excursies konden plannen. Op deze manier werd het echt onze vakantie, met de dingen die wij graag wilden zien. Het contact ging erg vlot. Wanneer wij een vraag hadden en we stuurden een mail, kwam hier direct een reactie op. Erg prettig! De map die jullie ons toestuurden met alle papieren, vonden wij er erg goed uit zien. Het was overzichtelijk en duidelijk en we hadden direct zin om heen te gaan! De vakantiekaart op de mat toen we terug kwamen vonden we erg attent!
Ga zo door!

Vriendelijke groet,
Mirjam en Richard Meijer


Hoi Roelof,

We willen je graag bedanken voor een fantastische vakantie door Indonesië. Alles perfect geregeld. We hebben het enorm naar ons zin gehad, en wilden eigenlijk niet naar huis. (da’s voor het eerst!) We hebben alles van ons lijstje kunnen afstrepen en meer dan dat.
Dus nogmaals bedankt en ook voor het welkom thuis kaartje.

Als mensen me vragen zullen we Waq Travel zeker aanbevelen!

PS. Mocht je nog specifieke foto’s of video ergens voor nodig hebben, kan ik kijken of ik het voor je heb:-)

Met vriendelijke groet,
Arno Doup


Goedemorgen Diah,

Afgelopen donderdag zijn wij weer thuisgekomen van onze reis naar Indonesië. Wij willen even laten weten dat de reis uitstekend geregeld was! Hartelijk dank daarvoor. We hebben geen problemen gehad en hadden een fijne, leuke chauffeur: Norman. Hij sprak redelijk Nederlands en was zeer behulpzaam. Onze complimenten voor hem!

Wij hopen over een paar jaar weer te gaan en nemen dan zeker weer contact met je op! En als andere mensen ons vragen waar ze het beste kunnen boeken, zullen we jullie reisbureau zeker adviseren.

Nogmaals hartelijk dank voor alles.
En tot ziens op een pasar malam.

Hartelijke groeten van Hans, Wil, Ramon en Dewi van Doorn.


Via Waq-travel een rondreis geregeld van 3 weken waarvan 4 dagen Hong Kong en rest op Bali, Indonesië. Alles was door Diah in de puntjes geregeld. Prima vliegmaatschappij Cathay Pacific, Goede hotels in Hong Kong en op Bali en de excursies waren ook al prima net als alle transfers. Je kunt echt alles samenstellen of al kant en klare reizen nemen. Persoonlijke wensen worden vervult. Kortom prima reisorganisatie die ook in Thailand de weg weet. 
Bereikbaar via www.waq-travel.nl

Ben en Maartje Janssens


Beste Diah,

We zijn deze week teruggekeerd van een fantastische reis. Alles is perfect verlopen. Ik geef jullie bij deze een indruk  van onze ervaringen. In Permuteran logeerden we in Adi Assri. Zoals door jullie aangeraden inderdaad een prachtig adres. Enige kritiekpuntje: ontbijt niet geweldig. Het snorkelen bij Menjangan is geweldig. Hotel Adirama in Lovina is gewoon goed, en er zijn leuke uitstapjes in de omgeving te maken. Het verblijf in Anda Amed was super, een prachtige bungalow en een mooie kust waar in de toekomst veel zal gaan gebeuren. Mooiste verblijf van de reis! De overtocht naar Lombok vv was prima voor elkaar, het hotel in Senggigi, Graha, is ook goed. Lombok hebben we ervaren als zeer gastvrij met reuze aardige mensen en een prachtige natuur. Het snorkelen op de eilandjes aan de zuidwestkust is buitengewoon (Gili Nangdoe).
Graag bedanken we jullie voor de prima organisatie en we zullen in de toekomst dan ook weer graag van jullie expertise gebruik maken.

Met beste groet,
Margreet en Willem Zikkenheiner


Hoi Roelof

Wauw!!! Wat een prachtig land is Vietnam. We hebben een super vakantie gehad en dit mede dank zij de geweldige organisatie van jullie kant uit. Een aantal bevindingen op een rij:

– Wij waren allen meer onder de indruk van het noorden, waardoor wij de reis andersom zouden adviseren. Ik denk , dat als wij met de Mekongdelta gestart waren, wij er meer van genoten hadden. De Mekongdelta is prachtig, maar ook in 1 dag te zien. We vonden de overnachting in de home-stay overigens erg leuk, schoon en erg vriendelijke mensen. We hebben samen met hen nog spontaan gekookt, voorafgaand naar de markt inkopen wezen doen. Ook hebben wij daar nog een fietstocht ingelast, wat zeker een grote meerwaarde aan de Mekongdelta gaf. De gids begeleidde ons overal heen. Het was er erg relaxed. We kwamen ook daar weer heerlijk tot onze rust. Wat dat betreft was het wel een goede afbouw naar het einde van de reis.

– HCM city moet je gezien hebben anders ben je niet in Vietnam geweest, maar wij hebben van de stad geen goede indruk van gekregen. De mogelijkheid van een fietstocht zou een grote meerwaarde zijn. Dan kom je op plekjes waar je nu niet bent geweest. ( zie Hanoi).
De tunnels en het oorlogsmuseum zijn erg indrukwekkend en was dan ook een hele beleving.

Wat wij eigenlijk aan een ander zouden adviseren is het volgende: Van onze reis, dag 15 t/m 19 inkorten naar war-museum en Cu Chi tunnels op 1 dag, 1 dag Mekongdelta met overnachting in home-stay.
Wij waren op het eind van de reis ook wat voldaan van de bezoekjes aan tempels/pagoda’s en markten. Uiteindelijk lijken ze allemaal op elkaar. De winst die je dan haalt ( 2 dagen) zouden wij in Hoi An stoppen.

– Hoi An: Wat een feestje!!!
Geweldig leuk plaatsje met veel gezelligheid. Ons Beach-resort, was geweldig!! Super lekker eten, erg vriendelijk, meedenkend en behulpzaam personeel. Had voor ons echt een dag langer gemogen.
Aanrader voor anderen: Cooking-class bij ‘Baby- Mustard’. We werden opgehaald bij het hotel. Gingen eerst samen inkopen doen op de markt, waar we ook uitleg kregen over het eten, waar je naar moest kijken etc. Vervolgens gingen we naar hun restaurant, waar we een rondleiding over het boerenland kregen en waar we gezamenlijk nog wat kruiden gesneden hebben. Vervolgens hebben we 3 gerechten gemaakt. Een middag vullend programma van 15.00u tot 19.00u. Thuis kunnen we het nog eens over doen, want we kregen de recepten via de mail toegestuurd. De begeleiding was erg leuk en erg duidelijk engels sprekend!

-Hué was ook erg mooi en leuk. Prima hotel!
Wij kregen hier een andere gids dan vermeld in het programma, nl. een vrouw. Ik weet haar naam niet. Ze bedoelde het natuurlijk allemaal goed, maar het was een statische ingestudeerde robot die alleen maar met jaargetallen kon smijten en ons constant bleef bedanken ‘for visiting vietnam’. Stelden wij een andere vraag, dan kon ze hem niet beantwoorden. Toen wij aangaven dat wij verder dag 13 en 14 zelf door wilden brengen, nam ze ons dat niet erg in dank af. We moesten naar My Son. Wij hebben netjes aangegeven toch voor de rust te gaan. Ze nam nogal plots afscheid en’ dat was het dan’, in haar woorden gesproken.

Het noorden: was in een woord geweldig!!!! Op alle fronten!!!
Wel een opmerking over het Tirant-hotel in Hanoi. Deze werd gerenoveerd, waardoor het dakterras met zwembad gesloten was. Wij hadden een aanpassing naar dit hotel gedaan. Jij had een ander voorstel gedaan. De aanpassing was gedaan mede door het aantrekkelijke dakterras met zwembad. Dan knap je wel even af, als dat gedeelte afgesloten is. Het is nl. wel een must, vinden wij, gezien de hectiek en de temperatuur van de stad. Graag waren wij hierover geïnformeerd geweest en hadden dan liever een alternatief aangeboden gekregen.
Maar op Hanoi zijn wij verliefd geworden. Wat een ervaring!!!
Sapa: Wauw!!!
Ninh Binh: schitterend, geweldig alternatief voor Halong Bay.

Verder hebben we ( op ‘Anita’na) geweldige gidsen gehad. Ze waren stipt op tijd, goed engels sprekend erg behulpzaam, meedenkend en heel belangrijk “erg gezellig”. Prima chauffeurs. Veilig gevoel tijdens heel de reis. We missen wel het getoeter. De busjes waren ook mooi schoon en hadden een goede vering, wat geen luxe is in Vietnam.

Over heel de reis heen hadden er iets minder tempels en marktjes bezocht mogen worden, maar…..
Top georganiseerd!!!! We zullen zeker weer aan jullie denken als we in de toekomst nogmaals een Azië-reis gaan maken en we zullen jullie zeker aanbevelen bij familie en kennissen.

Heel erg bedankt namens heel de familie
Groetjes Ine Kuijs


Mijn moeder (toentertijd 90 jaar) en ik zijn 10 dagen in Singapore geweest. Als je goed ter been bent, zou je veel meer kunnen doen… Mijn moeder loopt normaal met een stok maar Diah heeft ervoor gezorgd dat mijn moeder een rolstoel ter beschikking van het hotel had gekregen, dus dat was zeker een uitkomst.We hebben het heel leuk gehad en geen last gehad van de jet-lag. We hebben een topbegeleiding gehad van schiphol, Singapore Airlines voor mijn moeder.. De plek die we gereserveerd hadden was prima.

Diah heeft voor ons de reis geboekt/verzorgd.
Echt GEWELDIG met hoofd letters.
W.A.Q.travel, www.waq-travel.nl, mail: info@waq-travel.nl
De reisbescheiden die ze opstuurde was gewoon perfect. Alles klopte met de werkelijkheid. En ik als juf zeg dat.. Er was een nood-telefoon 24 uur beschikbaar. Wij hadden die gelukkig niet nodig gehad, want onze reis verliep vlekkeloos.Ook de nazorg bij het thuiskomen was een compliment waard. Ik zou zo weer met oma willen reizen en dat met 12 uur vliegen. Nu gaat het gewone leven beginnen. Echter we hebben weer mooie ervaringen, ontmoetingen en herinneringen.

Tine Tamboenan-Kopp en Cynthia Tamboenan


Goedemorgen Roelof,

We zijn net een uurtje thuis en ben mijn emails aan het lezen, zie ik jouw mailtje ertussen staan. Wat attent van je!
Het is gelukkig meegevallen met mijn val, ik was op mijn knie gevallen maar werd direct enorm liefdevol geholpen door de “fietsgids” die ergens in de buurt pleisters, alcolhol en betadine ging halen!! Een andere fiets had een lekke band zodat ik samen met de kapotte fiets achterin een brommer met laadbak naar het schooltje werd gereden. Grote hilariteit natuurlijk, iedereen zwaaien en lachen, ik leek de koningin wel!!

We hebben enorm genoten van deze geweldige reis op Sumatra, Java en Bali. Wat een indrukken, wat een belevenissen, prachtige plekken, mooie natuur.
superlieve mensen, ik kan wel pagina’s vol schrijven!! Mocht je nog dingen willen weten dan horen we het! Alle complimenten voor de uitgekozen accomodaties, de plekken waar we naar toe zijn geweest, de perfecte organisaties, (overal op tijd opgehaald, netjes geregeld etc etc)
WAQ TRAVEL we zeggen het voort!!
Hartelijke groet namens ons hele gezin,
Anne-Marie Kruiper


Hoi Diah,

Alleereerst dank voor jullie kaartje. Erg leuk en attent.
Helaas zijn we alweer bijna een week terug in het koude, natte, donkere Nederland, maar wat kunnen we fijn terugkijken op een onvergetelijke reis! We hebben het heel erg naar onze zin gehad in Indonesië. We hebben veel gezien, gedaan en meegemaakt. Maar tegelijkertijd ook fijne rust momenten in ons programma gehad. Alles was goed geregeld de hotels/lodges, chauffeurs, gidsen etc. We hebben ons daar geen moment zorgen over iets hoeven te maken. Alles was prima geregeld voor ons!
Nou ja het land is geweldig, maar dat hoeven we jullie niet te vertellen.
Nu weer hard aan het werk, om te sparen voor onze volgende reis. Dit smaakte naar meer!

Nogmaals dank voor alle goede zorgen.
Joost en Bernadette


Beste Diah,

Onze reis door Java en Bali was in een woord fantastisch. Alles klopte tot op de minuut. Ook jullie aanwijzingen waren zeer goed bruikbaar. De hotels zeer goed en gezellig en de chauffeurs gezellig en bereidwillig.
Wij zullen bij vrienden en kennissen jullie zeker aanbevelen als ze een trip naar Indonesie willen maken.

Met vriendelijke groeten,
Evert en Marijke van Essen.


Hoi Roelof,

De reis naar Thailand was super. Alles was goed geregeld door jullie, onze chauffeurs en gidsen waren altijd mooi op tijd. Onze bagage daarentegen :-) Micky zijn bagage is achtergebleven in Istanboel bij de heenvlucht maar vermits we meerdere dagen in Bangkok verbleven hebben ze die een dag later naar het hotel verstuurd.
Wel een overdosis tempelbezoeken :-) maar Ko ,onze gids, had dat door en heeft ons de laatste dag van de 5dagen tour nog meegenomen naar een apenshow , tijgerpark en benjijump . De hotels waren in orde alsook het ontbijt. We vonden Bangkok wel de lelijkste stad die we ooit gezien hebben, te druk en enorm vuil. De strandvakantie was een perfecte afsluiter om alles wat te laten bezinken en tot rust te komen.

Nogmaals bedankt voor de mooie reis ineen te steken voor ons.
Groetjes,
Micky en Odessa


Beste Diah en Roelof,

We hebben een geweldige vakantie gehad op Java en Bali. Toen we dit mailtje lazen denk je nou ja eerst maar even wennen in Holland daarna de eerste selectie foto’s maken en dan een kort verslagje naar WAQ. Maar dat gaat natuurlijk langer duren dus maar even een eerste impressie.

We hebben het reuze naar ons zin gehad. Veel natuur, cultuur en hotels en restaurants gezien en beleefd. Daarnaast ook heel veel intermenselijke contacten gehad met lokale bewoners en andere Indonesische toeristen. We hebben met ze gepraat, gegeten, karaoke gedaan, gitaar gespeeld etc. Gewoon heerlijk. De mooiste plekken voor ons waren toch wel op Java waar we weinig toeristen tegenkwamen (zeker Hollanders) en dat gaf het gevoel dat we echt in een andere wereld waren. Op Bali was het allemaal veel toeristischer en veel meer Hollanders. Maar ook daar hebben we onze weg gevonden. Hoogtepunten (nu even uit de losse pols) waren de Bogor Botanische tuinen (niet om de tuin zelf maar de hordes gezellige Indonesische families, de Borobudur de Bromo het snorkelen, de avond bij Nyoman thuis en niet te vergeten het verblijf in Blitar en Kalibaru. Maar…. we gaan voorbij aan nog veel meer zaken… dat weet je in zo’n kort mailtje.

Kortom het was voor ons een groot feest. We zullen veel plezier beleven aan de verwerking van de foto’s waarmee Indonesië voor ons altijd op de kaart zal blijven staan.

Vriendelijke groeten Sandra en Aad Kuijk.


Beste medewerkers van WAQ Travel,

Onder het motto als het goed is gegaan vertel dat dan ook … wil ik het WAQ team bedanken voor het organiseren van een voor ons absoluut onvergetelijke reis naar Sumatra, Java en Bali. Wij zijn op 19-oktober 2014 vertrokken met Garuda Indonesia. Wat ons direct is opgevallen is de prima service aan boord van de comfortabele vliegtuigen. Zelfs met mijn lengte van 1.95 een behoorlijke beenruimte en zeer vriendelijke service van de stewardessen. De overstap op Jakarta naar Medan is dan ook prima verlopen en onze bagage keurig door gelabeld naar Medan. In Medan zijn we netjes opgewacht door onze Nederlands sprekende gids en chauffeur van de lokale reisagent op Sumatra. De accommodaties die we op Sumatra hebben aangedaan waren geheel volgens de omschrijving die wij van jullie ontvangen hebben. Soms eenvoudig maar wel zeer netjes maar ook keurig verzorgde accommodaties met alle service die je daarvan mag verwachten. En ja, soms heeft dat eenvoudige nog meer charmes dan al het luxe … Ons avontuur in de jungle met het wassen van de olifanten en daarna de tocht op de rug van de olifant door de jungle gaan zeker behoren tot onze mooiste vakantie herinneringen. Gelukkig gaat men heel respectvol en op een diervriendelijke manier met deze dieren om ! Aan het einde van de wasbeurt in de rivier hebben we als dank een douche van de olifanten gekregen. Met de slurf water opzuigen en douchen maar !

De jungle trekking en de overnachting in de jungle begon voor ons op een mooi wandelpad achter onze cottages. Na ruim een uur lopen kwamen we de eerste orang oetans tegen. Onder de deskundige leiding van onze jungle gids hebben we de dieren op een afstand van enkele meters kunnen zien. Hierbij moet natuurlijk altijd rekening gehouden worden dat je met wilde dieren te maken hebt die soms onvoorspelbaar zijn in hun gedrag. Maar onze gids heeft ons hierbij steeds naar de juiste plaatsen gebracht waarbij we veilig onze plaatjes hebben kunnen schieten. De hierop volgende jungle trekking was zwaar en ik mag wel zeggen loodzwaar. We zijn hierbij zo nadrukkelijk bezig geweest met “overleven” dat we misschien wel zijn vergeten om naar al het natuurschoon te kijken. Gelukkig waren er in de plm. 7.5 uur durende tocht voldoende rust momenten om weer op adem te komen en te genieten van de dieren en al het groen in de machtige jungle. Aangekomen in het basiskamp hebben de gidsen een overheerlijke maaltijd voor ons, en nog enkele andere mensen, verzorgd en dat alles op een houtvuurtje. Het slapen op een dun isolatie matje was dan wel geen comfortabele overnachting maar het luisteren naar de oerwoud geluiden maakte alles weer ruimschoots goed. Het ontbijt met de apen die je eten proberen te jatten is echt lachen. Prachtige foto’s van aapjes die onze ontbijtkoekjes hebben gejat ! Wij hebben er voor gekozen om te terugweg raftende te doen over de rivier. Op onze leeftijd (51 en 52 jaar) waren de beentjes niet meer in staat om nogmaals de jungle te overwinnen. Gelukkig is het (juist nu) mogelijk gebleken om het programma naar eigen inzicht en kunnen aan te passen. En laten we wel zijn … in grote autobanden de rivier af … hoeveel plezier wil je hebben !

Misschien wel verstandig om deze trekking en overnachting niet aan te bevelen aan minder geoefende wandelaars. Wij wandelen redelijk veel maar dat is toch echt iets anders dan een jungle trekking ! Wij hebben onze grenzen echt ver moeten verleggen maar het overwinningsgevoel straalt van ons af ! In het kamp kregen we van de gidsen de naam de Papa en de Mama … en ja we waren verreweg de Papa en de Mama …

Van de spreekwoordelijke hel naar de hemel heb ik in een Whatsapp berichtje naar onze familie geschreven. Ons verblijf in Samosir in het Tobameer kan niet beter omschreven worden. Een heerlijke accommodatie met alle luxe die we hebben kunnen wensen. In een oude Batak woning met ligbad en zwembad. heerlijk bijkomen van onze avonturen op Sumatra.

Ook de overgang van Sumatra naar Java was prima geregeld en onze chauffeur van de reisagent op Java stond al op ons te wachten. In een nieuwe Hyundai bus voor 8 personen was er ruimte aan overvloed voor ons tweeën. Ook deze chauffeur had het Nederlands geleerd van de toeristen. Maar soms was zijn Nederlands wel zeer lachwekkend. Grapje hé !

Ook nu hebben wij het programma naar onze eigen inzichten kunnen invullen en aanpassen wat ons een heerlijk vrij vakantie gevoel heeft gegeven. Niets moet en alles kan ! Iets anders zien dan ik het reisschema staat … geen probleem ! Onze bezoeken aan de Borobudur en de Prambanan in de vroege ochtenduren waren zeker de moeite waard en ook hier was het advies om vooral vroeg te gaan ivm. de hitte en de drukte zeer welkome adviezen van onze chauffeur.

De heldere zonsopkomst bij de Bromo vulkaan en de aansluitende beklimming van de vulkaan hebben veel indruk op ons gemaakt. Wel goed warm kleden kregen we als advies mee … ! En dat was ook echt nodig want koud was het ! De lokale bevolking had zelfs handschoenen aan en mutsen op. Wij hebben er voor gekozen om de tocht naar de kraterrand lopende te doen. Dit is goed mogelijk maar het is wel een stoffige tocht in door het vulkaanas. Ons verblijf op de kraterrand waar je de aarde kunt horen borrelen heeft maar even geduurd want de rotte eieren lucht uit de vulkaan was niet erg prettig … maar de ervaring is onvergetelijk en de eerste ochtend zonnestralen echt verwarmend.

Ons bezoek aan het door jullie gesponsorde schooltje kunnen we bijna omschrijven als een bezoek van de koning en de koningin aan dit schooltje. Op koninklijke wijze werden we ontvangen en uitgenodigd mee te dansen en te zingen. Zeer aandoenlijk om te zien hoe weeskinderen kunnen lachen en genieten in een voor hun toch al moeilijk leven. Al blijft een man van 1.95 meter toch wel een beetje eng… Onze vrijwillige donatie aan het schooltje is eerst geweigerd maar later toch in dank aanvaard. Als dank hebben we samen met de kinderen fruit gegeten. Goed dat jullie team ook iets voor deze kansarme kindertjes doet ! Maatschappelijke betrokkenheid zo als het moet !

Met onze chauffeur op Java zijn we met de boot overgegaan naar Bali. Na het omzeilen van enkele douane verplichtingen. (Makkelijk als je een chauffeur hebt die de regeltjes kent en weet te beïnvloeden :-) Smerig geld noemen jullie dat … ! (Smeergeld we begrijpen wat hij bedoeld.) Aangekomen in ons eerste hotel op Bali ligt er al een fax klaar van de reisagent op Bali. Ons reisschema en de tijden voor Bali … Ook hier alles perfect geregeld en prima accomodaties !

Op Bali hebben we genoten van nog enkele heerlijke stranddagen en al het lekkere Indische eten … ook nu bleek ons beperkte programma voor Bali zo in te vullen als wij dat graag wilden. Een rit naar Ubud in plaats van een bezoek aan een waterval ??? Wij naar Ubud voor een bezoek aan het kunstenaarsdorp en kleine cadeautjes kopen voor de thuisblijvers.

Op 12 November 2014 is er ook voor ons is er weer een einde gekomen aan deze vakantie … wij mogen wel zeggen aan een onvergetelijke vakantie !

Hierbij willen wij onze dank uitspreken voor het organiseren van deze reis !

Onder het motto als het goed is gegaan zeg het dan ook; … Het was perfect !

Met vriendelijke groet,

Wim de Lange en Rita Wagt te Steenwijk.
P.s. Wij hebben geen bezwaar tegen het gebruik van deze brief voor promotie doeleinden.


Dag mevrouw Nurani,

Onze reis zit er op. Prachtig, fijn!
We zijn erg tevreden over de wijze waarop deze door WAQ travel was voorbereid. De reisbescheiden waren prima verzorgd. De reistips erg nuttig. Een aanvulling op het hoofdstukje Fooien zou nuttig zijn.

De onderkomens varieerden van gepast eenvoudig (Mega Inn Guesthouse in de jungle) tot luxe (Sahid Kusuma), een mix die bij ons past. De enige opmerking daarover mag zijn dat er geen laken op het bed lag in het Wonorejo Resort. Ook tussenkomst van de chauffeur, die de taalbarrière overbrugde, kon daarin geen verbetering brengen.

Voorgaande opmerkingen maakten we in de veronderstelling dat u ze graag gebruikt om uw service verder te kunnen verbeteren.
Na de reis overheerst bij ons het fijne gevoel dat de mensen die we mochten ontmoeten hun best hebben gedaan om ons een fijne vakantie te bezorgen. We zijn een onvergetelijke ervaring rijker!!!

Met vriendelijke groeten
Jeanne en Martien van Hal