De Gouden Driehoek – 11 dagen

Delhi, Jaipur, Agra, Bharatpur, Fatephur Sekiri in 11 dagen.

India is een overweldigende mix van culturen en landschappen. Warme gastvrijheid en een spectaculair smaakvolle en gevarieerde keuken. In deze reis ziet u de mooiste historische bouwwerken, moderne steden, paleizen en spectaculaire natuur. 

 

In 11 dagen ziet de hoogtepunten van noord India met de wereldstad Delhi, het sprookjesachtige Jaipur en het wereldwonder Tajh Mahal.

Bij uw aankomst in de miljoenenstad Delhi zult u versteld staan door de vele gezichten die deze metropool u toont. In de buitenwijken treft u de meest moderne bouwwerken met bijzondere vormgeving en uitgerust volgens de laatste technische mogelijkheden terwijl in het oude centrum u het idee heeft terug in de tijd gereisd te hebben. Laat u verrassen door de overweldigende mix van geluiden en geuren die de stad kleuren en haar eigen karakter onderstrepen. In de stad zelf bezoekt u de mooiste bouwwerken uit de oudheid (zoals o.a. Jama Masjid, Indira Gandhi Memorial Museum, Qutb Minar en Lodi Gardens) en vanzelfsprekend ontbreekt een bezoek aan het spectaculaire Old Delhi niet. U reist per tuktuk, prive-auto en de schone, snelle metro.

Het contrast met het drukke Delhi is zeer groot als u door de provincie Rajasthan rijdt. Onderweg ziet u landbouwgrond die nog zeer traditioneel wordt bewerkt en langs de snelweg lopen kamelen. In de paleisstad Jaipur proeft u de rijke historie van Maharadja’s op iedere hoek van de straat. De vele bouwwerken en de kleine straatjes passen zo in een verhaal uit 1001 en nacht. De meest spectaculaire gebouwen zult u bezoeken zoals de Hawa Mahal, Jantar Mantar en het Fort van Amer.

Woorden schieten tekort om de ongekende schoonheid van de Taj Mahal te beschrijven. De liefde van Sjah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz Mahal moet zo groot zijn geweest dat haar overlijden hem heeft gedreven tot het bouwen van het mooiste gebouw ter wereld ter nagedachtenis aan haar.  Met behulp van een bouwmeester uit Perzie hebben ze een fantastisch mausoleum gebouwd waarin tot op de vierkante centimeter de perfectie u zal verbazen. Ieder stukje marmer in dit enorme bouwwerk is met de hand ingelegd en geeft het gebouw een allure die zijn weerga niet kent. Ondanks de vele bezoekers heerst er een serene  rust binnen het ommuurde complex. U bezoekt ook het rode Fort van Agra dat een volledige stad binnen haar muren heeft gehad in de 17e eeuw.  Vanuit het Fort van Agra heeft u een schitterend uitzicht over de rivier op de Taj Mahal.

Voor de liefhebbers van natuur is het bezoek aan Bharatpur een onvergetelijke ervaring. Hier ligt Keoladea Ghana National Park waar u de grootste concentratie en diversiteit aan vogels treft. Per boot reist u door de “wetlands” en zult u versteld staan van de kleuren en soorten vogels die u hier kunt spotten; een aangenaam moment van rust na alle indrukken die u heeft opgedaan bij bezichtiging van alle bouwkundige schatten.

Dag 1 Amsterdam-Delhi

Dag 2 Delhi

Dag 3 Delhi

Dag 4 Delhi-Jaipur

Dag 5 Jaipur

Dag 6 Jaipur

Dag 7 Jaipur-Agra

Dag 8 Agra-Fatehpur Sikri

Dag 9 Fatephur Sikri-Keoladeo NP-Delhi

Dag 10 Delhi-Amsterdam

Dag 11 Amsterdam

Content for the tab Hotels

Prijs vanaf € 525,-per persoon.

(exclusief intercontinentale vlucht)


Wenst u een offerte met uitgebreide dag-tot-dag omschrijving van deze rondreis?
Vult u dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte Rondreis India

Kies een Rondreis

Wilt u langer op reis dan genoemde reisduur?
 Ja Nee Misschien

Indien langer, hoeveel dagen wilt u totaal op reis

Wat wilt u de overige dagen van uw reis doen ?

Wat zijn uw interesses voor de rest van de reis?
 Cultuur Natuur Avontuur (trekkings/snorkelen) Duiken Strand Culinair

Overig

Hoteltype

Budget indicatie per persoon

Voorkeur luchtvaartmaatschappij

Voorkeur voor stad aankomst/vertrek

Aantal volwassenen

Aantal kinderen

Datum

Gewenste datum van vertrek

Gewenste datum van terugkomst

Flexibiliteit in datum van vertrek

Flexibiliteit in datum van terugkomst

Persoonsgegevens

Aanhef
 Dhr. Mevr. Familie

Uw naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Aanvullende opmerkingen