Laos, onondekt Azië

Als enige land in Zuidoost Azië dat niet aan zee ligt en als het armste land neemt Laos een speciale plaats in. Doordat het in het verleden niet mogelijk was om vrij rond te reizen door dit wonderschone land heeft Laos nog alle charme weten te behouden.

Het prachtige ruwe landschap, de machtige rivier de Mekong en de warme, hartelijke bevolking maken Laos tot een van de meest tot de verbeelding sprekende reisbestemmingen in Azië.

Geniet van de bijzondere bouwkunst van de vele Boeddhistische tempels, de mystieke Vlakte der Kruiken en de kunstnijverheid zoals het onovertroffen weefwerk.  Voor sportief vermaak zijn er legio mogelijkheden; zo lenen de rivieren zich uitstekend voor rafting, tubing en kanovaren.

In de bergen rondom Vang Vieng kunt u bergbeklimmingen maken. Deze plaats aan de rivier Nam Song is omgeven door een oogstrelend kartslandschap dat zo uit een Chinese zijdeschildering lijkt te zijn gekopieerd.

De gezellige en het door Unesco beschermde stadshart van Luang Prabang is een van de mooiste van Indochina. Op de avondmarkt, die ieder avond de straten bont kleurt, ziet u alle etnische groepen uit de omgeving vertegenwoordigt.

Reizen door Laos is een avontuur op zich. De slechte wegen, loslopende dieren en vrolijke bevolking, die continue naar u zwaait, zorgen ervoor dat de reis een

onvergetelijke beleving zal zijn.

Lees meer over onze avontuurlijke Laos reis.

laos01 laos04