Spectaculaire natuur; boven en onder water – 12d (Noord-Sulawesi en Bali)

Noord Sulawesi en Bali in 12 dagen.

In het uiterste noordelijke puntje van het grillig gevormde eiland Sulawesi ligt Manado. Dit is het gebied waar de Minahassers hun woongebied hebben. Deze bevolkingsgroep is, vanwege hun ligging dicht bij de Molukken en de Filipijnen, overwegend Christelijk. 

N_Sula02

De Minahassa kent dan ook de grootste verzameling kerken van de hele archipel. De stad gaat er prat op dat zij gezien wordt als de schoonste stad van Indonesië en dat de diverse bevolkingsgroepen, met ieder hun eigen religie, in goede harmonie samen leven.

Uw reis begint in Tuban, een vakantieoord dat op loopafstand ligt van Kuta, waar u bij kunt komen van de vliegreis. In Manado kunt u heerlijk flaneren over de gezellige boulevard met vele eettentjes en winkelcentra. Tevens bezoekt u de Chinese tempel Ban Hian en het monument van Sam Ratulangi. Een bezoek aan het Tondano meer brengt u naar het hart van de Minahassa cultuur. De theorie dat de bewoners van noord Sulawesi naar (Zuid) Amerika zijn getrokken wint aan geloofwaardigheid als u de mensen en de kleuren van de kleding ziet rondom dit meer. U zou u zo in Zuid Amerika kunnen wanen.

Door de geïsoleerde ligging heeft Sulawesi een groot aantal diersoorten dat nergens anders in de wereld voorkomt (endemische soorten). Zo kunt u in het schitterende natuurgebied Tangkoko Dua Saudara de kleinste aap ter wereld (Tarsius) spotten. In dit zeer bijzondere natuurgebied kunt u zeldzame dieren en planten bewonderen. Voor vogelliefhebbers is dit een waar paradijs.

N_Sula01

Dat er ook onder water een wondere wereld te ontdekken valt ervaart u op het wereldberoemde Bunaken. Dit gebied geldt als een van de meest bijzondere duik- en snorkelgebieden ter wereld. Het planktonrijke, warme heldere water biedt een habitat aan ontelbare soorten koraal en vissen.

Er zijn vele locaties die voor zowel duikers als snorkel liefhebbers te bewonderen zijn waar u wordt blootgesteld aan een enorm palet aan kleuren en duizenden vissen. Naast vele soorten koraal, van groot naar klein, is dit de plek waar u de schitterende karetschildpad kunt bewonderen. U verblijft de nacht voordat u terugvliegt naar Amsterdam in een homestay in Jimbaran met schitterend uitzicht over heel Bali.

N_Sula03

N_sula_map

Dag 1 Amsterdam
Dag 2 Denpasar-Tuban
Dag 3 Kuta-Denpasar-Manado
Dag 4 Manado-Dagtour
Dag 5 Manado-Dagtour
Dag 6 Manado-Bunaken
Dag 7 t/m 9 Bunaken
Dag 10 Bunaken-Manado-Denpasar-Jimbaran
Dag 11 Jimbaran-Denpasar
Dag 12 Amsterdam

Tuban: The Rani
Manado: Quality Hotel
Bunaken: Sea Breeze Resort (obv vol pension)
Jimbaran: Puri Bambu Hotel

Prijs vanaf € 1.160,- per persoon.

(exclusief intercontinentale vlucht)


Wenst u een offerte met uitgebreide dag-tot-dag omschrijving van deze rondreis?
Vult u dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Spectaculaire natuur; boven en onder water – 12d

Voorkeuren

Hoteltype

Budget indicatie per persoon

Wilt u langer dan12 dagen naar Sulawesi/Bali

Zo ja, hoeveel dagen wilt u naar Sulawesi/Bali

Voorkeur luchtvaartmaatschappij

Aantal volwassenen

Aantal kinderen

Voorkeur voor stad aankomst/vertrek

Datum

Gewenste datum van vertrek

Gewenste datum van terugkomst

Flexibiliteit in datum van vertrek

Flexibiliteit in datum van terugkomst

Persoonsgegevens

Aanhef
 Dhr. Mevr. Familie

Uw naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Aanvullende opmerkingen